Iedereen kan schitteren onder water

SeaStar-Diving

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

DSC 0059Seastar-Diving is in 2014 opgericht door Clementine en Ton Hazendonk. Ton was altijd al geïnteresseerd in duiken en in 1999 is hij besmet geraakt met het duikvirus nadat hij mee had gedaan aan een proefduik bij een plaatselijke duik vereniging. Hij was verkocht en heeft zich door vele opleidingen te volgen, gespecialiseerd tot aan instructeur trainer toe. 

Clementine, die het al benauwd kreeg als ze duikers op tv zag, ging in de eerste instantie alleen mee om te zwemmen als Ton onder water was. Na de eerste keer zwemmen deed zij een proefduik en was ook direct verkocht. Duiken is dus zo eng niet als het voor sommigen lijkt. Ook Clementine is haar brevetten gaan halen tot instructeur en meer. 

Ton en Clementine hebben 2 kinderen met een beperking. Het duiken gaf Clementine en Ton de mogelijkheid om samen iets te doen waarbij ze een rust moment vonden in hun drukke leven van begeleiden en zorgen voor hun kinderen. Op een gegeven moment wilde hun oudste kind zijn C-zwemdiploma halen, omdat dat in het regulier zwemonderwijs niet ging zijn ze rond gaan kijken en zo kwamen zij bij de stichting Blauwe Vogel ’74 terecht.  Vanuit de stichting werd ook de mogelijkheid geboden voor mensen met een beperking om de onderwaterwereld te beleven. Dus de klik was gauw gemaakt aangezien Clementine en Ton ondertussen al duikinstructeurs waren. Zij zijn dus gaan helpen om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om een duikopleiding te volgen. Aangezien ze dit met zoveel passie deden wilden ze dit uitbreiden, hun kennis vergroten en leren van andere organisaties die het mogelijk maakten voor byzondere mensen onder water te verblijven. Hierdoor kwamen ze al snel terecht bij de stichting Fun Diving in Lelystad. Bij deze stichting verzorgde men opleidingen vanuit de IAHD en al snel hebben Clementine en Ton een cross-over gedaan, waardoor ze nu ook IAHD instructeur zijn. Kort daarna, aangezien de NOB het LuckyFin programma hadden opgezet, zijn ze ook LuckyFin instructeur geworden.  

Echter is het voor mensen met een beperking zeer prettig als iemand uit hun naaste omgeving ook onder water mee kan als "buddy". Maar na een tijd bezig te zijn geweest bij de beide stichtingen werd het steeds duidelijker dat het bijna niet mogelijk was om de persoon met beperking tegelijk met zijn "buddy" de opleiding te laten volgen bij de reguliere duikverenigingen. Dit konden zij niet laten gebeuren en hebben toen besloten SeaStar Diving op te richten waar zowel mensen met een beperking als hun buddy's opgeleid konden worden.

Inmiddels is SeaStar diving uitgegroeid, naast de duikschool, tot een opleidingsinstuuut waar ervaren duikers opgeleid kunnen worden tot begeleider voor mensen met een beperking. Verder kunnen ze ook mensen opleiden tot begeleiders voor op de kant met een zeer breed scala aan opleidingen.