Iedereen kan schitteren onder water

SeaStar-Diving

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Binnen het jeugd duiken van de Nederlandse Onderwatersport Bond zijn er 2 mogelijkheden voor jeugd om een opleiding te volgen. Het verschil zit voornamelijk in de leeftijd en dus in de mogelijkheden om iets aan te leren.

10-12 jaar:

Scubadoe CustomVan 10 tot 12 jaar bieden wij het ScuDadoe-programma aan. Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding van de NOB kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.
De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haalt het kind een diploma. De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. Overigens biedt niet iedere club of duikschooloctopoezz5 burned buitenwaterduiken aan: er is namelijk een geschikte duiklocatie voor nodig én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

 

 

12-14 jaar:

 Heb je de leeftijd van 12 jaar al bereikt, dan kun je ook gelijk starten met je 1* junior brevet. Met dit brevet mag je onder begeleiding van een volwassen duiker duiken in het buitenwater tot een diepte van 10 meter. Hoewel de vorm en inhoud van het 1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-brevet, zijn in verband met de leeftijd een aantal aanpassingen gedaan. Je mag als juniorduiker tot 10 meter diep duiken (i.p.v. 20 meter diep), mag je één keer per dag duiken en maak je je duiken bij een minimale watertemperatuur van 14 graden celsius. Als je je 1*-juniorbrevet gehaald hebt. Dan kun je makkelijk doorstromen naar andere duikopleidingen. Zo hoef je slechts één theorieles en twee buitenwaterduiken te maken om volwaardig 1*-duiker te worden. Deze extra cursus moet je wel voor je 15e verjaardag volgen. Of kan je de specialisaties gaan volgen die ook een 1* duiker mag volgen.