Iedereen kan schitteren onder water

SeaStar-Diving

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Binnen de IAHD zijn er verschillende opleidingen voor de jeugd. Deze opleidingen volgen elkaar op zodat de uitdaging steeds meer wordt en dus leuker. Uiteraard wordt daarbij de mogelijkheden van de jeugdige niet uit het oog verloren.

Logo I_PFDit programma is ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met een geestelijke beperking die in het zwembad willen ervaren wat het is om te duiken en om je vrij te kunnen bewegen. Spelenderwijs worden diverse vaardigheden geleerd door middel van leuke interactieve en uitdagende oefeningen.

Na afronding van dit programma is de "Piratenvis duiker" geen volwaardige scuba duiker. Hiervoor dient de "Beschermd Water duiker" of "Open Water duiker" opleiding gevolgd te worden.

De IAHD opleiding "Piraten Vis Duiker (Pirate Fish Diver)" bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
Omdat de IAHD Piraten Vis Duiker opleiding geen volledige duikopleiding is, maar meer een 'geestelijke uitdaging' die de grenzen van de cursist verkent, is de theoretische kennis geheel afhankelijk van de cursist. Afhankelijk van wat de cursist begrijpt zal de IAHD instructeur meer of minder kennis overdragen aan de cursist.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad de schat van de Piratenvis opzoeken. Door middel van 6 verschillende (duik)opdrachten verzamelt de Piratenvis duiker aanwijzingen waardoor deze schat gevonden wordt.

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 12 jaar (of het geestelijke vermogen hebben van een 12 jarig kind);
• Aantoonbare zwemvaardigheid (zwemdiploma niet noodzakelijk);
• Goedgekeurde medische keuring (niet ouder dan 1 jaar);
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Alleen geen decompressieduiken met persluchtapparatuur in het zwembad;
• Maximum duikdiepte: 2 meter;
• Alleen maar duiken in een zwembad onder direct toezicht van een IAHD Instructeur Assistent of hoger in actieve status.