Iedereen kan schitteren onder water

SeaStar-Diving

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Login Form

Proefduik Aveleijn
Vrijdag kregen mijn collega Linda Koning en ik een proefles duiken door SeaStar Diving.
Wat komt daar veel bij kijken! Toen we na een half uur eindelijk onszelf in het duikpak hadden geperst en we met duikfles en alle andere toeters en bellen om eenmaal in het water waren, was het fantastisch. De rustige en duidelijke uitleg van de ervaren instructeurs maakte het een prachtige ervaring. We willen duiken mogelijk gaan maken voor de cliënten van Aveleijn. De rust , het gewichtloos door het water glijden... Seastar Diving duikt al jaren met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hier gaan we zeker mee aan de slag ?
Dank  en 
 
 

zaterdag 26 september 2020
Ton Hazendonk: Duikervaring van Gerrit

Gerrit is een synoniem voor een van de mensen met een beperking die bij ons duiken.

Duikverhaal geschreven door Gerrit 

Om je te durven overgeven aan de duik heb je wel wat lef nodig. Ook heb je een flinke dosis vertrouwen nodig. In de 30 tot 60 minuten dat ik aan het duiken ben, denk ik even aan niks anders en ervaar ik ook even geen heup pijn. Ik ga persoonlijk niet graag met een zijwaartse rol te water, maar wel met een rol achterwaarts. Daarbij heb ik wel genoeg hulp nodig. Onder water is het altijd lekker stil en je kunt er altijd veel plezier beleven. Wel heb je het daarna heel erg koud en je bent ook heel moe en 15 minuten rust zijn dan noodzakelijk. Wel krijg je er erge trek van en ook heel erg veel dorst. Wel heb ik na de rol achterover een arm nodig om de afdaling rechtstandig te kunnen volbrengen. Het duiken geeft een kick en is zeker wel cool te noemen.

Ook ben ik een keer in het buitenwater aan het duiken geweest. Ik had wel mijn eigen bril op en ook een eigen pak had ik aan, maar de rest van de set had ik geleend van de daar aanwezige duikers van de duikschool, waar ik samen met mijn vader op duiken zit. Het water was ongeveer 15 graden Celsius. Ik dook tot de helft van de diepte van het meer. De diepte waar ik op dook was 3,5 meter. Je kon heel veel kleine vissen zien. Ik kon tot halverwege het meer duiken. Toen moest ik terug wegens kramp in mijn spieren. De eerste 30 tellen in het buitenwater is heel erg koud. Maar als je daar door heen ben is het wel heel erg mooi. Er waren veel scholen met veel kleine vissen te zien. wel is waar je te water gegaan bent een kleine zand tornado te zien, dat vind i persoonlijk wel een heel mooi gezicht.

Gerrit. 


vrijdag 23 februari 2018
‎Willem Blankenstein‎ : Duik-ervaring van Rita Gijsbertse.

Rita heeft een motorieke beperking en ms. Des te meer is het bewonderings waardig dat ze zo gemotiveerd is om bij stichting "Blauwe Vogel 74" onder begeleiding van o.a. Jan Bakker, Ton en Clementien, te duiken met duikpak en18192342 1885875788338419 3608795271760926197 o Small zuurstoffles. Als Rita éénmaal onderwater is vindt zij de stilte en de gewichtloosheid een geweldige ervaring. Zij onderneemt dit al vele jaren.
Eéns per jaar gaan ze niet naar Zwembad Merwestein, maar naar een buitenwater. Dus ziet u op de steiger een lege rolstoel, geen nood. Rita geniet dan, met begeleiding, onder water van deze geweldige ervaring. Grote bewondering voor de begeleiding om dit ook voor mensen met een beperking mogelijk te maken.
Hartelijk dank voor jullie inzet.


Rita Gijsbertse, Nel en Willem Blankenstein


donderdag 03 augustus 2017
Janneke: Duiken met een beperking

Janneke 2In 2010 ben ik begonnen met duiken bij de stichting Blauwe Vogel ’74 en sinds enkele jaren duik ik bij SeaStar Diving. Door mijn beperking heb ik minder spierkracht en er zijn maar weinig sporten die voor mij Janneke 1geschikt zijn. Duiken bleek daarop gelukkig een uitzondering te zijn!

Wanneer je duikt met een beperking is het een zoektocht om te ontdekken wat je wel (en soms niet) zelf kunt doen, waar je hulp bij nodig hebt en welke oplossingen je kunt vinden om met je beperkingen om te gaan. Op die manier leer je veel over jezelf en ontdek je dat je veel meer kunt dan je dacht. Op de kant heb ik hulp nodig bij het tillen van mijn duikuitrusting en bij het te water gaan, maar eenmaal onderwater ben ik helemaal gelijkwaardig aan mijn buddy zonder beperking en kan ik volop genieten van al het moois dat er te zien is.  Dat is iedere keer weer een bijzondere ervaring!  

Bij SeaStar Diving duiken we met een gezellige mix van duikers met en zonder beperking. Iedereen helpt elkaar en er wordt niet raar opgekeken als je sommige dingen op een andere manier doet dan ‘normaal’. Elke duiker levert een waardevolle bijdrage. Die gelijkwaardigheid is in het dagelijks leven niet altijd vanzelfsprekend  en het is dan ook extra fijn om te ervaren dat dit tijdens het duiken bij SeaStar Diving wel mogelijk is. De reis naar Bonaire in september 2016 was een hoogtepunt en ik hoop hier nog vele mooie duikervaringen aan te mogen toevoegen!

 Janneke 3


woensdag 02 augustus 2017
Powered by Phoca Guestbook

Voeg een bericht toe